Як українцю в Польщі взяти швидкі гроші на оренду квартири?
Привіт усім. Я вже пів року в Польщі, працюю на будівництві у Варшаві. Зарплата приходить, але її вистачає тільки на їжу та проїзд. Нещодавно знайшов нормальну квартиру, але треба заплатити завдаток і перший місяць одразу. Це більше, ніж у мене є зараз. Дуже потрібно кілька тисяч злотих швидко. Чув, що є онлайн кредити для українців. Хтось брав? Що треба мати? Паспорт у мене є, PESEL зробив одразу після приїзду. Карту побуту ще не маю, бо тільки тимчасовий захист. Боюся, що відмовлять без неї. Телефон польський купив, рахунок у Pekao відкрив. Але не знаю, чи дадуть без довідки про доходи. Зарплату переказують на карту, але офіційно не оформлений.

Без карти побуту банки дійсно відмовляють, але МФО працюють інакше. Вони спеціально для українців спростили все. Потрібен тільки паспорт, PESEL, польська картка і номер телефону. Іноді просять підтвердити адресу. Перша позика зазвичай до 3000-8000 злотих. Часто під нуль відсотків, якщо повернути швидко. Термін 15-45 днів. Рішення онлайн за хвилини. Гроші на карту. Багато хто бере і повертає без проблем. Головне – не брати більше, ніж зможеш віддати. Якщо прострочити, відсотки ростуть швидко. Порівнюй пропозиції. Ось гарна сторінка з актуальними варіантами для українців https://fintips.net/cat/pdl-pl/. Там Pożyczka Plus, Smart Pożyczka, Vivigo та інші. Вони лояльні до переселенців. Перевіряй умови на сайті кожної.